Ohjelmistoalan kehittäjän strategiset viestit, mediatyö, uusia avauksia ja yhteyksiä. Ajassa elävä vaikuttaminen digialan suomalaiselle keihäänkärjelle. Hopiaseppien asiakas toimintamme alusta asti, keväästä 2016 alkaen.

Lähtötilanne:

Ohjelmisto- ja e-business ry ja sen jäsenyritykset edustavat parasta suomalaista digitalisoituvan maailman ymmärrystä ja digitalisoitumisen asiantuntemusta. Suomen kilpailukyky ja hyvinvointi edellyttävät OEB:n osaamisen hyödyntämistä.

Tavoite:

Hopiasepät on tukenut Ohjelmisto- ja e-business ry:n (ennen Verkkoteollisuus ry:n liittymistä Ohjelmistoyrittäjät ry) johtoa OEB:n yhteiskunnallisen vaikutusvallan ja näkyvyyden rakentamisessa. Tuki on ollut sekä strategista neuvonantoa että viestintäoperaatioiden suunnittelua ja toteuttamista. Hopiasepät on ollut osaltaan edistämässä OEB:n merkittävää operatiivista työtä kuten #Mimmitkoodaa-ohjelman näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Tulokset:

OEB on onnistunut profiloitumaan julkisuudessa erityisesti ohjelmistoalan mutta laajemminkin digitalisoituvan Suomen parhaan asiantuntemuksen edustajana. OEB:n näkemykset ja ehdotukset saavat merkittävää valtakunnallista julkisuutta ja OEB:n painoarvo yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa on jatkuvasti kasvanut. OEB on haluttu ja saatu aktiiviseksi osallistujaksi sekä kotimaisiin että EU-tason lainsäädäntöprosesseihin. Hopiaseppien panos OEB:n johdon tukena tässä kehityksessä on ollut olennaisen tärkeä.

#Mimmitkoodaa-ohjelma, joka on ainutlaatuisella tavalla edistänyt naisten koodaamista ja pääsyä ohjelmistoalalle, on ollut huikea menestys OEB:lle, sen jäsenyrityksille ja ennen kaikkea naisille itselleen. Hopiasepät on osaltaan ideoinut ja luonut merkittävää valtakunnallista näkyvyyttä ohjelmalle.

Johtopäätökset:

OEB:n johto on erittäin aktiivinen, kykenevä ja joustava, mikä on mahdollistanut nopean ja sujuvan yhteistyön sekä yhteiskunnallisten päättäjien että median kanssa. Hopiasepät on omalta osaltaan onnistunut ideoivassa ja toteuttavassa roolissaan OEB:n johdon tukena.

Hopiaseppien yhteiskunnalliset suhteet ja osaaminen ovat olleet arvokkaita ensin Ohjelmistoyrittäjät ry:n ja sen jatkona Ohjelmisto- ja e-business ry:n toiminnan strategiselle suunnittelulle. Hopiaseppien metodi lähestyä asioita mahdollisimman merkittävien toimintaehdotusten kautta on osoittautunut toimivaksi, kiitos OEB:n johdon erinomaisen päätöksentekokyvyn ja mainioiden viestintävalmiuksien.

Esimerkkejä medianäkyvyydestä:

HS/ Vieraskynä 16.3.2019: Rasmus Roiha ja Risto Siilasmaa: Päivittyvä osaaminen olisi Suomen valtti

Yle 1.10.2018: Naisista halutaan koodareita – aikuisilla naisilla on ohjelmoinnissa tarvittavaa ongelmanratkaisukykyä

Kauppalehti 3.7.2018: "Jos kaikki laskutus ja talousraportointi muuttuvat digitaalisiksi, Suomessa syntyisi säästöjä kolme miljardia euroa" (Rasmus Roiha digiverosta)

HS 7.5.2018: Tarjolla varma työpaikka hyvällä palkalla – miksi naiset eivät innostu koodaamisesta? ”Ilman naisia emme pääse terveeseen kasvuun”

Lännen Media 28.2.2018: Mimmien olisi pelastettava suomalainen yhteiskunta – ja se vaatii koodaamista

HS 22.10.2017: ”Se olisi ollut hunajapurkki” – Puuhamies pettyi, kun eduskunta päätti antaa jättilahjan lastensäätiölle ja hylkäsi superaivojen ajatushautomon (Rasmus Roihan ehdotus eduskunnalle) 

OEB:n tiedotteet STT-Infossa

Hopiasepät vetämässä strategiatyöpajaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n johdolle keväällä 2019.

Naisia ohjelmointiin kannustava #Mimmitkoodaa voitti parhaan ohjelman palkinnon Mesoaja Gaalassa maaliskuussa 2019. Milja Köpsi on #Mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n eli #Mimmitkoodaa-ohjelman käynnistäjän ja organisaattorin toimitusjohtaja.

Vuoden Mesoaja -palkintosumma lahjoitettiin lasten koodausta edistävän Koodikerhon toiminnan tukemiseen. Mukana mm. Tommi, Sofiia, Tuomas ja Joona – sekä  OEB:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha ja tämän koodikerhon vetäjä Jukka Miettinen Nitor Oy:sta.